01 Dec

Rigoletto

I Sofia Jupithers fantastiska uppsättning på Kungliga Operan kretsar handlingen kring män med makt och en värld där rädslan dominerar. Sofia Jupither har regisserat för både teater och tv och hennes uppsättning av Salome med Nina Stemme hyllades stort av kritikerna.
Hertigen av Mantua roar sig på folkets bekostnad. Rigoletto är hertigens narr som överlever i palatset genom att uppmuntra till terrorn. Vid en stor fest dyker en man upp, vars dotter har blivit bortrövad av hertigen.

Information om arrangemanget:

Rigoletto hånar honom. Då uttalar mannen en förbannelse över honom och Rigoletto blir rädd. När han inte ikläder sig rollen som narr är han en annan person. Hemma är han en överbeskyddande far till dottern Gilda som längtar ut i världen…
Rigoletto är en av Verdis mörkaste och mest dramatiska operor med premiär i Venedig 1851. I Sofia Jupithers uppsättning kretsar handlingen kring män med makt och utsatta kvinnor i en värld där rädslan dominerar. Sofia Jupither har regisserat för både teater och tv.Speltid ca 2.20 inklusive paus. Framförs på italienska med svensk text på textmaskin.

Datum: 2018-12-01

Tid: 15:00

Plats: Härnösand, Härnösands teater Stora scenen

Biljettinfo:

Speltid 2.20 tim. Paus.

Biljetter 245 kr Scenpass 220 kr Ungdom 175 kr.

Köp biljett